Taxaties

Een taxatie in Amsterdam laat je uitvoeren door Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars. Er zijn tal van redenen om je huis te laten taxeren door deze expert op het gebied van vastgoed. Een makelaar die werkzaam is in de regio Amsterdam heeft het beste inzicht in prijzen, bouwverordeningen en andere relevante factoren. Bel meteen 020 – 520 95 80 voor een onafhankelijk taxatierapport.

Factoren taxatie Amsterdam

De waarde van je huis wordt niet alleen bepaald door het vastgoed zelf, maar ook door de locatie en andere externe factoren. Dit is niet altijd eenduidig. De komst van een vliegveld kan de waarde van je huis bijvoorbeeld laten stijgen door een toenemende werkgelegenheid, maar evengoed laten dalen wanneer er sprake is van verwachte overlast. Omdat wij Amsterdam en omgeving op onze professionele kaart hebben staan, nemen we bij een taxatie in Amsterdam alle belangrijke factoren mee. Naast grondige kennis van de stad zelf hebben wij het overzicht over alle lokale bouwplannen en verordeningen. Je krijgt van ons een gevalideerd, onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport van je huis in Amsterdam of omgeving.

Redenen taxatie Amsterdam

Aankoopfinanciering

Voor de bank is de werkelijke waarde van je huis veel belangrijker dan de vraagprijs. Jouw huis wordt immers het onderpand van de verstrekte hypotheek op basis van de executiewaarde. Natuurlijk wordt de geldende marktsituatie meegenomen bij een taxatie in Amsterdam. Sinds de kredietcrisis in 2008 zal de bank echter kritischer kijken naar het financiële plaatje dan de koper en de verkoper. Kredietverlenende instanties zijn hiervoor gebonden aan strenge verordeningen van de DNB. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde.

Waardebepaling bij verkoop

Wanneer je je huis tientallen jaren geleden hebt gekocht, heb je er waarschijnlijk geen idee van hoeveel het nu waard is. Door een taxatie uit te laten voeren voorkom je dat je het huis te laag in de markt zet bij verkoop. Benieuwd? Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars regelt elke taxatie in Amsterdam.

Boedelscheiding bij echtscheiding

Vaak blijft een van beide partijen in de gezamenlijke woning achter. Om de boedel eerlijk te verdelen, moet in dit geval de overwaarde van het huis bepaald worden om de vertrekkende partij uit te kopen.

Aanvragen tweede hypotheek

Wanneer je een grote overwaarde op je huis hebt, kun je een tweede hypotheek aanvragen om een verbouwing uit te laten voeren of zelfs om een grote reis te maken. Denk je erover om je huis energieneutraal te maken? Neem dan zeker contact met ons op. Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie.

Vermogensbeheer

Wanneer je je vermogen wilt laten groeien zonder onnodig veel belasting te betalen, is het slim om eens naar een financieel expert te gaan. Deze zal zeker een taxatie in Amsterdam uit laten voeren bij Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars. Hierop baseert je expert jouw financiële plan.

Contact taxatie Amsterdam

Bel 020 – 520 95 80 om een taxatierapport aan te vragen of neem contact op via de chatbox op de website. Een berichtje sturen via onze Facebookpagina voor een taxatie in Amsterdam mag natuurlijk ook.

Tip: heb je interesse in een taxatie van je woning in Amsterdam maar wil je eerst een globale indicatie van de verkoopwaarde? Bereken het met onze woningwaarde-calculator