Taxaties in Amsterdam

Onze taxatiepakketten

Appartement tot € 1.000.000

Pakket selecteren

Woonhuis tot € 1.000.000

Pakket selecteren

Waarde vanaf € 1.000.000

Pakket selecteren

Taxatie in verhuurde staat

Pakket selecteren

Een taxatie in Amsterdam laat je uitvoeren door Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars. Er zijn tal van redenen om je huis te laten taxeren door deze expert op het gebied van vastgoed. Een makelaar die werkzaam is in de regio Amsterdam heeft het beste inzicht in prijzen, bouwverordeningen en andere relevante factoren. Bel meteen 020 – 520 95 80 voor een onafhankelijk taxatierapport.

Factoren taxatie Amsterdam

De waarde van je huis wordt niet alleen bepaald door het vastgoed zelf, maar ook door de locatie en andere externe factoren. Dit is niet altijd eenduidig. De komst van een vliegveld kan de waarde van je huis bijvoorbeeld laten stijgen door een toenemende werkgelegenheid, maar evengoed laten dalen wanneer er sprake is van verwachte overlast. Omdat wij Amsterdam en omgeving op onze professionele kaart hebben staan, nemen we bij een taxatie in Amsterdam alle belangrijke factoren mee. Naast grondige kennis van de stad zelf hebben wij het overzicht over alle lokale bouwplannen en verordeningen. Je krijgt van ons een gevalideerd, onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport van je huis in Amsterdam of omgeving.

Taxateurs Amsterdam

Onze taxateurs in Amsterdam

Redenen taxatie Amsterdam

Aankoopfinanciering

Voor de bank is de werkelijke waarde van je huis veel belangrijker dan de vraagprijs. Jouw huis wordt immers het onderpand van de verstrekte hypotheek op basis van de executiewaarde. Natuurlijk wordt de geldende marktsituatie meegenomen bij een taxatie in Amsterdam. Sinds de kredietcrisis in 2008 zal de bank echter kritischer kijken naar het financiële plaatje dan de koper en de verkoper. Kredietverlenende instanties zijn hiervoor gebonden aan strenge verordeningen van de DNB. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde.

Waardebepaling bij verkoop

Wanneer je je huis tientallen jaren geleden hebt gekocht, heb je er waarschijnlijk geen idee van hoeveel het nu waard is. Door een taxatie uit te laten voeren voorkom je dat je het huis te laag in de markt zet bij verkoop. Benieuwd? Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars regelt elke taxatie in Amsterdam.

Boedelscheiding bij echtscheiding

Vaak blijft een van beide partijen in de gezamenlijke woning achter. Om de boedel eerlijk te verdelen, moet in dit geval de overwaarde van het huis bepaald worden om de vertrekkende partij uit te kopen.

Aanvragen tweede hypotheek

Wanneer je een grote overwaarde op je huis hebt, kun je een tweede hypotheek aanvragen om een verbouwing uit te laten voeren of zelfs om een grote reis te maken. Denk je erover om je huis energieneutraal te maken? Neem dan zeker contact met ons op. Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie.

Vermogensbeheer

Wanneer je je vermogen wilt laten groeien zonder onnodig veel belasting te betalen, is het slim om eens naar een financieel expert te gaan. Deze zal zeker een taxatie in Amsterdam uit laten voeren bij Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars. Hierop baseert je expert jouw financiële plan.

Contact taxatie Amsterdam

Bekijk hieronder onze taxatiepakketten. Hulp nodig? Bel 020 – 520 95 80 of neem contact op via de chatbox op de website. Een berichtje sturen via onze Facebookpagina voor een taxatie in Amsterdam mag natuurlijk ook.

Tip: heb je interesse in een taxatie van je woning in Amsterdam maar wil je eerst een globale indicatie van de verkoopwaarde? Bereken het met onze woningwaarde-calculator

Veelgestelde vragen

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waarde indicatie van een woning door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor je op met daarin de waarde van de woning. Deze waarde zal in het rapport onderbouwd worden.

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

De taxateur zal een afspraak maken om de woning te komen taxeren op locatie. De taxateur maakt dan aantekeningen en foto’s welke nodig zijn voor het taxatierapport. Eenmaal terug op kantoor zal de taxateur alle gegevens bekijken en verwerken in het taxatierapport.

Wanneer kan ik mijn taxatierapport verwachten?

Wij streven er altijd naar het rapport binnen 5 werkdagen na opname klaar te hebben.

Wie voert de taxatie uit?

De taxatie zal worden uitgevoerd door een Register Makelaar/Taxateur van Van Overbeek Amsterdam. De taxateur staat geregistreerd in het Nederland Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat gevalideerd is door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Het NWWI kijkt of het taxatierapport voldoet aan alle eisen en regels die door het NRVT zijn voorgeschreven. Een gevalideerd taxatierapport wordt bij alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Wanneer heb ik een gevalideerd taxatierapport nodig?

Dat hangt af van uw financieringsaanvraag. Indien u het taxatierapport gaat gebruiken voor een woningfinanciering is een gevalideerd taxatierapport vereist.

Wanneer kan ik mijn taxatierapport verwachten?

Wij streven er altijd naar het rapport binnen 5 werkdagen na opname klaar te hebben.

Hoelang is een gevalideerd taxatierapport geldig?

Een gevalideerd taxatierapport is 6 maanden geldig. Daarna kunt u het taxatierapport niet meer gebruiken.

Wanneer heb ik een taxatierapport met een waarde na verbouwing nodig en wat houd dit in?

Indien u een hypotheek gaat aanvragen met een bouwdepot eist de geldverstrekker dat er een extra waarde in het taxatierapport komt. De zogeheten waarde na verbouwing. De geldverstrekker wilt van de taxateur zien dat de meegefinancierde verbouwing een meerwaarde is voor de woning. De taxateur zal dan twee waardes in het rapport opnemen en onderbouwen; de waarde in huidige staat en de waarde na verbouwing.

Zijn de kosten voor een taxatie aftrekbaar?

De taxatiekosten voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening voor bijvoorbeeld de aankoop van een woning of het financiering van een verbouwing zijn eenmaal per belastingjaar aftrekbaar. De kosten dienen dan wel in hetzelfde belastingjaar te worden opgegeven bij aan de aangifte inkomstenbelasting.

Wat staat er allemaal in jullie taxatie-rapport?

Zie onderstaande inhoudsopgave voor een overzicht van het rapport.
Taxatie Amsterdam