Aankoopmakelaar Amsterdam

Je bent eruit; je gaat een huis kopen. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je één van onze aankoopmakelaars in Amsterdam inschakelt. Een huis kopen doe je tenslotte niet dagelijks. Een aankoopmakelaar helpt en ondersteunt je bij de aankoop van een huis. Het verschil met een verkoopmakelaar is – zoals de naam al zegt – dat deze je ondersteunt bij de verkoop van jouw huis.

Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars kan bij de ene cliënt een aankoopmakelaar zijn en bij de andere klant een verkoopmakelaar, maar hij is bij één pand nooit zowel aankoopmakelaar als verkoopmakelaar. Dit staat de NVM Erecode niet toe, vanzelfsprekend om belangenverstrengeling te voorkomen. Een Van Overbeek Amsterdam garantiemakelaar behartigt dus altijd de belangen van de klant. Met onze aankoopmakelaars in Amsterdam heb je een eigen aankoopadviseur en iemand die vanuit jouw belangen als koper onderhandelt.

Aankoopmakelaar en de vier fases

Het aankopen van een huis bestaat bij Van Overbeek Amsterdam uit vier verschillende fases, namelijk:

  • Fase 1: Voorbereiding & zoeken
  • Fase 2: Bezichtigen & vergelijken
  • Fase 3: Onderzoek & onderhandelen
  • Fase 4: Overdracht & na de verkoop

Fase 1: Voorbereiden & zoeken

Wij zullen deze vier aankoopfases hieronder in het kort aan je uitleggen. Allereerst ga je op zoek naar jouw favoriete woning. En zoals je waarschijnlijk weet, is dat niet altijd even gemakkelijk. Wellicht ken je de situatie dat jij nog op Funda de foto’s van een nieuw te koop staande woning aan het bestuderen bent terwijl een andere kandidaat-koper daar reeds een tweede bezichtiging doet… Daarom helpen wij je graag bij het zoeken van jouw favoriete woning. Daarbij weten wij als NVM makelaar wat er bij onze collega’s te koop komt en ook welke woningen er in de stille verkoop in Amsterdam staan. Onze aankoopmakelaar in Amsterdam maakt graag samen met jou een selectie van woningen, zodat je deze vervolgens kunt bezichtigen.

 Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Als je overdag een keer geen tijd hebt, doen wij ons best om het mogelijk te maken om de woningen buiten kantooruren te bekijken samen met onze aankoopmakelaar in Amsterdam. Zo weten wij zeker dat er altijd een moment is dat je jouw (toekomstige) woning kunt bekijken.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Wanneer je daadwerkelijk interesse hebt in een huis in Amsterdam, willen wij graag meer weten over de woning. Daarom voert jouw aankoopmakelaar een uitgebreid onderzoek uit naar de woning en eventueel raadpleegt jouw aankoopmakelaar het kadaster en/of laat hij een Bouw-Technokeuring uitvoeren. Als alles aan jouw en onze voorwaarden voldoet, kom je heel dicht in de buurt van het kopen van een huis in Amsterdam. Het enige wat er nog gedaan dient te worden is onderhandelen over de vraagprijs. Jouw aankoopmakelaar in Amsterdam heeft een realistische kijk op de vraagprijs doordat de makelaars van Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars ook gekwalificeerde taxateurs zijn. Natuurlijk speelt het krappe woningaanbod ook een rol in de uiteindelijke aankoopprijs maar door zijn/haar ruime ervaring weet jouw aankoopmakelaar van Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars het beste uit de onderhandelingen te halen.

Fase 4: Overdracht & na verkoop

Wanneer je jouw droomwoning hebt gekocht richt de aankoopmakelaar zich op een correcte en vlotte afhandeling. Zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. In Amsterdam maakt de notaris het koopcontract op of controleert het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Jouw Garantiemakelaar is pas tevreden over de aankoop als jij ook tevreden bent. Daarmee staat hij of zij ook na de aankoop van de woning voor je klaar.

Als je in zee gaat met een makelaar die aangesloten is bij de NVM ben je er zeker van dat deze goede consumentenvoorwaarden hanteert, die samen met Vereniging Eigen Huis opgesteld zijn. Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars doet daar als Garantiemakelaar nog een schepje bovenop om jou als klant maximale service te bieden.

De cijfers spreken

woningen verkocht in de regio

vanaf juli 2023 tot juli 2024

dagen gemiddelde looptijd

vanaf juli 2023 tot juli 2024

gem. onderhandelingsresultaat

vanaf juli 2023 tot juli 2024

Wij zetten jouw woning tegen een reële prijs in de markt. Dit doen wij zo scherp, dat wij ten opzichte van het landelijk gemiddelde 1,4% minder inleveren op de vraagprijs. Bij een verkoopprijs van € 250.000 scheelt dat al € 3.500. Daarbij komt het in de regio Amsterdam ook nog eens bovengemiddeld vaak voor dat een woning boven de vraagprijs wordt verkocht. Een Garantiemakelaar heb je dus al gauw terugverdiend!