Stap voor stap kopen

Je bent eruit; je gaat een huis kopen. Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je goed voorbereid ter werk gaat. Een huis kopen doe je tenslotte niet dagelijks. Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars begeleidt je bij de aankoop van jouw woning in vier stappen.

Fase 1: Voorbereiding & onderzoek

De zoektocht naar jouw ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vind je het droomhuis dat voldoet aan al jouw verwachtingen tegen de vraagprijs die je bereid bent te betalen? Naast jouw eigen zoektocht via de bekende paden, kan een Garantiemakelaar ondersteunen in het zoeken naar jouw ideale woning. Doordat jouw Garantiemakelaar op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de regio, kennis heeft van de lokale huizenmarkt, beschikt over een breed netwerk en jarenlange ervaring, kan hij soms woningen aandragen die nog niet op de markt zijn of bijvoor­beeld in de stille verkoop staan. Het loont daarmee altijd om je in te schrijven bij een Garantiemakelaar. Uiteraard kunnen wij ook het gehele aankooptraject begeleiden. Om zo gericht mogelijk voor je op zoek te gaan, wordt jouw woonprofiel vastgelegd, worden duidelijke afspraken gemaakt, het aankooptraject toegelicht en de financiële mogelijkheden besproken. Zo weet je exact wat wij voor jou gaan doen en wat jouw bestedingsruimte is.

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Denk je een geschikte woning te hebben gevonden en wil je binnen kijken? Dan plannen we een bezichtiging. Ook als je een keer buiten kantooruren een huis wilt bezichtigen, zal jouw Garantiemakelaar zijn best doen om dit mogelijk te maken. Tijdens de bezichtiging ondersteunen wij je graag bij de beoordeling van het huis. Wij hebben drie gecertificeerde taxateurs in huis wie niets ontgaat! De visuele onderhouds­staat wordt beoordeeld en de woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving. Zo weet je of er een realistische prijs voor de woning gevraagd wordt en kun je een gefundeerde keuze maken.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Ben je geïnteresseerd om de woning te kopen? Dan wil jouw Garantiemakelaar eerst meer weten over het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Wanneer nodig wint jouw Garantiemakelaar verder informatie in over de onderhoudsstaat van de woning en zal hij een kadastraal -, bodemonderzoek en/ of BouwTechnokeuring laten uitvoeren. Zo kom je als potentiële koper van de woning niet voor onaangename verrassingen te staan. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weet jouw makelaar het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word je tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

Fase 4: Overdracht & na de verkoop

Wanneer je jouw droomwoning hebt gekocht richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling. Zodat de ople­vering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Wij maken het koopcontract op of controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Een Garantiemakelaar is pas tevreden over de aankoop als jij ook tevreden bent. Daarmee staat jouw Garantiemakelaar ook na de aankoop van jouw woning voor je klaar.

Wil je meer informatie over het kopen van een huis met een aankoopmakelaar van Van Overbeek Amsterdam? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons via 020 520 9580 of mail naar info@vanoverbeekamsterdam.nl.

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.