Huren in Amsterdam

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Amsterdam? Of wil je een huurwoning aanbieden? In beide situaties ben je bij ons aan het juiste adres. De huizen die wij verhuren vind je eenvoudig bij ons op deze website. Wij helpen jou graag met de zoektocht. Met een bezichtiging, aanvullende informatie of het actief zoeken naar huurwoningen in Amsterdam; dan zijn wij, Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars, jouw ideale partner. Bel ons vandaag nog voor een afspraak.

Huurwoning in Amsterdam aanbieden

Wanneer je een huurwoning in Amsterdam wilt aanbieden kunnen wij je helpen. Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars is al jaren een begrip in Amsterdam. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor makelaars, de NVM. Met een team van ervaren professionals staan onze medewerkers altijd voor jou klaar. Wij geloven in heldere en duidelijke afspraken. Samen kiezen we een strategie en maken we afspraken over de werkwijze en de kosten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Daarnaast durft een garantiemakelaar garanties te geven. Hierdoor krijg je de zekerheid die je verdient bij het huren of verhuren in Amsterdam.

Op zoek naar de ideale huurwoning in Amsterdam

Een huurwoning kan om verschillende redenen interessant zijn. Je zoekt een tijdelijk verblijf. Misschien heb je op dit moment niet de middelen om een huis te kopen. Of mogelijk zoek je een huurwoning om jouw bedrijf in te vestigen. Ongeacht de reden helpt Van Overbeek Amsterdam graag met het zoeken naar een geschikte huurwoning in Amsterdam.

De voordelen van wonen in een huurwoning

De voordelen worden vaak vergeten, maar mogen niet ontbreken in de keuze tussen het kopen en huren. Het huren van een huis kent verschillende voordelen:

  • De verantwoordelijkheid voor het (grote) onderhoud aan huurwoningen ligt bij de verhuurder. Wanneer schade of een defect optreedt, zal de verhuurder actie moeten ondernemen. Ook de kosten voor het onderhoud aan de woning liggen bij de verhuurder.
  • Naast de kosten voor het onderhoud aan de huurwoning betaalt de verhuurder ook de verplichte verzekeringen en belastingen. Je hebt dus alleen te maken met de huurprijs van de woning.
  • Het wonen in een huurhuis is flexibeler dan in een koopwoning. Op het moment dat je besluit om het huurhuis uit te gaan, kun je zonder al te veel gedoe het huurcontract opzeggen. Zo kun je op korte termijn ergens anders gaan wonen.
  • Als huurder ben je beschermd door de wettelijke huurbescherming. Dit houdt in dat het huurcontract niet zomaar kan worden opgezegd door de verhuurder. Je kunt dus niet zonder goede reden uit je huurhuis worden gezet.
  • Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid op basis van het inkomen, het vermogen en de huurprijs. Als bewoner van een huurhuis heb je dit voordeel wel, terwijl kopers dit voordeel niet hebben.

Het bovenstaande toont aan dat een huis huren zo zijn eigen voordelen heeft ten opzichte van kopen. Het is aan jou om te bepalen welke factoren het zwaarst wegen in je keuze.

Een garantiemakelaar voor je huurwoning in Amsterdam

Waar begint de zoektocht naar een huurwoning in Amsterdam? Mogelijk heb je al een interessante woning op het oog. Het is dan een goed idee om een garantiemakelaar in de hand te nemen. Van Overbeek Amsterdam durft garanties te geven en mag zich daarom garantiemakelaar noemen. Hiermee heb je veel meer zekerheid. Zo zijn wij 24/7 bereikbaar wanneer je een vraag hebt en doen we desgewenst ons best om voor jou een bezichtiging buiten kantooruren te regelen in overleg met de verhuurder. En zijn wij er ook voor je nadat je het huurcontract hebt getekend. Geen verrassingen achteraf dus. Kies voor zekerheid en ga voor Van Overbeek Amsterdam.

Woning huren voor minimaal een jaar

Een huurwoning betrek je meestal voor minimaal 1 jaar. Hier kunnen uitzonderingen op gemaakt worden. Maar 1 jaar is eerder regel dan uitzondering. Hoewel veel mensen denken dat de huurprijs ieder jaar stijgt, hoeft dit niet zo te zijn. Onder druk van de koopwoningen zijn huurprijs aanpassingen de afgelopen jaren uiterst beperkt gebleven. Dit heeft vooral betrekking op de beleggerswoningen. Veelal gaat het daarbij om een aanpassing die beperkt blijft tot het inflatiecijfer.

Meer vragen over huren vind je op onze pagina met veel gestelde vragen.

Huurwoning in Amsterdam aanbieden

Ook wanneer je een huurwoning in Amsterdam wilt aanbieden kunnen wij je helpen. Van Overbeek Amsterdam is al jaren een begrip in Amsterdam. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor makelaars, de NVM. Met een team van ervaren professionals staan onze medewerkers altijd voor jou klaar. Wij geloven in heldere en duidelijke afspraken. Samen kiezen we een strategie en maken we afspraken over de werkwijze en de kosten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Daarnaast durft een garantiemakelaar garanties te geven. Hierdoor krijg je de zekerheid die je verdient bij het verhuren of huren van een woning in Amsterdam.