Appartement in Amsterdam

Een geschikt appartement in Amsterdam vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Ongeacht je persoonlijke wensen en een budget is een blik werpen in het aanbod appartementen in Amsterdam zeker de moeite waard. Van Overbeek Amsterdam Garantiemakelaars helpt je van begin tot eind met jouw zoektocht. Gedurende het gehele proces staan wij voor je klaar en handelen en denken wij proactief met je mee.

Appartement in Amsterdam: kopen of huren?

Het grote verschil tussen een appartement en een eengezinswoning, is dat je met meerdere bewoners in hetzelfde pand woont. Dat maakt het kopen of huren van een appartement in Amsterdam anders dan het kopen van bijvoorbeeld een eengezinswoning.

Als je een appartement koopt, dan koop je een deel van een gebouw. Je hebt dus te maken met medebewoners. Samen met hen ben je eigenaar van het gehele pand en beschik je over appartementsrecht. Het is wettelijk verplicht om een Vereniging van Eigenaren (VvE) te vormen met de medebewoners. De VvE moet voldoen aan wettelijke eisen. De garantiemakelaar controleert dit en bespreekt de juridische aspecten rond de VvE met jou. Dit maakt het kopen van een appartement complexer dan het kopen van een huis. Als onderdeel van een lidmaatschap van de VvE leg je maandelijkse servicekosten in en is er een bedrag gereserveerd voor (groot) onderhoud.

Je hebt meer financiële verplichtingen en gezamenlijke verantwoordelijkheden dan bij het kopen van een huis of het huren van een appartement. Het voordeel is echter wel dat de kosten van grote reparaties aan het gehele pand gedeeld worden. Bovendien bouw je, net als bij het kopen van een eengezinswoning, vermogen op en het appartement zal uiteindelijk jouw eigendom zijn.

De uiteindelijke keuze tussen kopen en huren is aan jou. In beide gevallen kunnen wij je helpen. Ook als je er niet zeker van bent of je een appartement in Amsterdam wilt huren of kopen, ben je welkom voor een gesprek. Wij beantwoorden graag je vragen en begeleiden je in het aankoopproces als je ervoor kiest om te kopen.

Garanties van Van Overbeek Amsterdam

Of je nu een appartement in Amsterdam wilt kopen of huren, met de hulp van een Garantiemakelaar gaat dit zonder zorgen. Wij mogen onszelf een Garantiemakelaar noemen, omdat wij aan de vijf aankoopgaranties van Garantiemakelaars voldoen.

  • Bezichtigingsgarantie: bezichtigingen op een geschikt moment.
  • Servicegarantie: continue monitoren en verbeteren van de service.
  • Zekerheidsgarantie: je komt niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Contactgarantie: te allen tijde bereikbaar voor vragen.
  • Annuleringsgarantie: als je ontevreden bent kun je op ieder moment het contract stopzetten