Koopwoningen in Amsterdam

Wanneer je eenmaal hebt besloten om een huis te kopen, kan de zoektocht naar geschikte koopwoningen in Amsterdam of de regio eromheen beginnen. Vanaf dat moment komt er veel op je af. Misschien weet je niet zo goed waar je op moet letten, of wil het vinden van geschikte koopwoningen in Amsterdam nog niet helemaal lukken. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een professionele NVM makelaar in te schakelen.

Van Overbeek Amsterdam is dé makelaar voor Amsterdam en omstreken. Al jaren zoeken wij samen met woningzoekenden naar geschikte koopwoningen in Amsterdam. In de loop der jaren hebben wij al veel lokale kennis opgebouwd. Daarnaast kunnen wij je alles vertellen over de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Wens jij de professionele hulp van een betrouwbare makelaar? Kies dan voor Van Overbeek Amsterdam.

Waarom een koopwoning in Amsterdam?

Om verschillende redenen is het voordelig om te kijken naar koopwoningen in Amsterdam. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te gaan huren. Tussen huren en kopen zit veel verschil. De keuze hiertussen is echter heel persoonlijk, en afhankelijk van verschillende factoren. Wij hebben de belangrijkste voordelen van koophuizen in Amsterdam voor je opgesomd:

Stabiele maandelijkse woninglasten
Zodra je een hypotheek afsluit, krijg je te maken met hypotheekrente. Over het algemeen blijven de kosten van deze hypotheekrente voor een langere periode gelijk. Hierdoor weet je waar je maandelijks aan toe bent. Dit is in tegenstelling tot huurwoningen, waarbij de kans op jaarlijkse prijsstijgingen erg groot is. Ook profiteer je als eigenaar van een koophuizen in Amsterdam van het feit dat de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is.

Opbouw van eigen vermogen
Met het aanschaffen van een koophuis in Amsterdam werk je aan de opbouw van je eigen vermogen. Want zodra de huizenprijzen stijgen, stijgt ook jouw eigen vermogen. Daarnaast is het zo dat wanneer de hypotheek volledig is afgelost, je ook daadwerkelijk eigenaar bent. Met een huurwoning is dit niet het geval.

Keuzevrijheid
Over het algemeen geldt, dat je uit meer koopwoningen in Amsterdam dan huurwoningen kunt kiezen. Er is dus sprake van een grotere keuzevrijheid. Op basis van je persoonlijke wensen en budget kijken wij graag samen naar ons assortiment koopwoningen in Amsterdam.

Aanpassen naar eigen wensen

Het kan zijn dat je een koophuis in Amsterdam op het oog hebt, maar deze nog wilt aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanbouw, of een andere grondige verbouwing. Bij een koopwoning is dit geen probleem en kun je de woning aanpassen naar eigen wensen en smaak. Bij een huurwoning ben je hierin vaak volledig of sterk beperkt.

Tip: heb je interesse in een taxatie van je woning in Amsterdam maar wil je eerst een globale indicatie van de verkoopwaarde? Bereken het met onze woningwaarde-calculator